V-ați pus vreodată întrebarea ce înseamnă să fii soție de polițist ? Ei da, să fii soție de polițist este cu totul și cu totul diferit de a avea un soț obișnuit. Este o povară, o mare responsabilitate și mai ales o onoare. De multe ori, ai impresia că și tu faci parte din rândul lor, al polițiștilor. Ai semnat certificatul de căsătorie, bum ! Ți-ai început ”serviciul” de soție de polițist ! ”Armele” tale sunt răbdarea, înțelegerea și respectul pentru cel ce își dedică viața semenilor săi.

În primul rând trebuie să ai nervi tari, pentru că unui polițist, serviciul îi ocupă o mare parte din timp. Ai pus cina să se încălzească pentru soțul tău care te-a sunat că vine în cinci minute de la serviciu ? Ține aragazul pornit, s-ar putea să o mai încălzești de câteva ori ! Ți-a spus în seara asta că este liber și că telefonul nu va suna ? Fii pregătită să îi calci uniforma în cinci minute ! Ți-a promis că anul acesta de 1 Martie poți ieși și tu cu colegele de muncă la restaurant ? Fă-ți un plan de rezervă și roag-o pe mama ta să fie pregătită pentru a sta cu cei mici !

Viața lângă un polițist înseamnă adaptare continuă și neprevăzut. Vei fi un fel de Bear Gillis în sălbăticie. Dacă îți place să îți planifici vacanța cu un an înainte împreună cu prietenii voștri de familie, las-o baltă, nu ai nevoie de un soț polițist ! Dacă îți place să îți petreci sărbătorile cu soțul tău, de Paște, de Crăciun, vara, sau iarna, las-o baltă, nu ai nevoie de un soț polițist ! Dacă te aștepți să îți explice cum a fost ziua lui la muncă, cum a văzut oameni sfârtecați pe șosea, fetițe de 12-13 ani traficate de proxeneți, soții bătute de soții lor alcoolici, las-o baltă, nu ai nevoie de un soț polițist !

Dacă știi cum este să te uiți aproape în fiecare an de Crăciun, de revelion, de paște, singură într-o oglindă, spunându-ți ”La mulți ani” sau ” Paște fericit”, cu siguranță știi ce înseamnă să fii soție de polițist. Dacă nu poți închide ochii toată noaptea, pentru că soțul tău este la muncă, iar dimineață când auzi cheia în ușă sari ca arsă din pat, cu siguranță știi ce înseamnă să fii soție de polițist. Și când soțul tău pleacă la 3 dimineața spunându-ți că pleacă să prindă un ”pește” și tu știi că nu pleacă la pescuit, cu siguranță știi ce înseamnă să fii soție de polițist.

Să fii soție de polițist presupune să ai mare grijă când îți alegi prietenii, anturajul, oamenii cu care discuți și ceea ce postezi pe paginile de socializare. Tu nu poți fi ca oricare altă soție. Tu nu poți povesti de ce soțul tău stă prea puțin acasă, unde a plecat azi la 4 dimineața. Nici vecinilor curioși nu le puteți spune prea mare lucru. De toți acești oameni veți fi mereu asaltate cu întrebări, de genul: ”Dar unde lucrează soțul tău că nu prea îl văd pe acasă?”, ” Dar soțul tău nu mai lucrează la poliție, că nu prea l-am mai văzut în uniformă?”, ”Dragă cred că al tău te înșeală ! Tu știi că azi dimineață la 4, l-am văzut când pleca de acasă ?” Orice răspuns greșit al tău îl poate afecta.

Cu siguranță te iubește, chiar dacă uneori nu știe să o arate. Dacă ți-a luat un spray cu piper de ziua îndrăgostiților, în loc de un buchet de flori, înseamnă că s-a gândit la tine să fii în siguranță, nu că nu te iubește sau nu este romantic. Și când le cere cartea de identitate necunoscuților care vă bat la ușă, este din cauză că se gândește la siguranța ta.

Când îl ”prinzi” acasă, ”exploatează-l” la maxim, iubește-l, ține-l în brațe, fă-l să se simtă ca și cum ar fi unicul om de pe planetă. Are nevoie de asta acasă. La urma urmei este un om ca toți oamenii, chiar dacă uniforma îl face un fel de Superman în fața copiilor voștri. El este neapreciat de către ceilalți pentru sacrificiile pe care le face, iar singurii oameni de la care așteaptă înțelegere, sunteți voi, familia. Cu siguranță o astfel de atmosferă va ține familia unită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *