Un el și o ea. Îi vedeți pe stradă, în intersecții, dirijând circulația, efectuând cercetarea la fața locului când au loc accidente rutiere sau eliberând strada de cei care pot comite carnagii pe stradă. Uneori reușesc, alteori nu. Huliți și înjurați de către cei din jur, oameni veșnic neapreciați, dar care fac lucruri de neînchipuit pentru cei mereu nemulțumiți. Singurii care tremură pentru ei sunt propriile familii.

Părinți, soții, copii, care tresar la fiecare apel telefonic, la fiecare știre din media care implică sintagma ”un polițist”. Atunci toți tresar din închipuita amorțeală și devin stane de piatră. ”Dă Doamne să nu fi pățit nimic, să se întoarcă bine acasă”. Și după un timp se aude ușa. Intri timid, ca și cum nu vrei să deranjezi pe cineva. Și imediat îți sar toți în brațe. Copiii ți se agață de picioare, soția te strânge în brațe, iar părinții lăcrimează pe furiș.

Ai ajuns cu bine. A mai trecut o zi din lungul șir al zilelor care vor urma. Zilele în care vei primi din nou înjurături și vei fi acuzat de toate relele din țara asta. Pentru că dacă ești polițist, ești de vină pentru că nu există autostrăzi. Ești de vină pentru că…ceilalți nu sunt de vină și cineva trebuie să fie de vină. Ești ”plătit” din taxele oamenilor și nu ai dreptul să ai opinii. Tu nu ai voie să greșești și ești judecat înainte să deschizi gura, înainte să faci sau să nu faci ceva.

Noi suntem #Poliția. Eu, el, ei, ele, noi, voi. Toți suntem parte a acestei societăți. Suntem oglinda voastră, chiar dacă nu vă vine să credeți. Suntem exact ca cei care ne arată cu degetul. Nu suntem mai buni și nici mai răi decât voi, suntem exact ca voi. Nu ne-au născut mamele noastre polițiști, am fost colegii voștri de liceu sau facultate. Am râs, am plâns și am făcut prostii împreună când eram copii. Doar că acum noi suntem #Poliția. Iar când greșești trebuie să luăm măsuri. Așa cum îți zâmbim atunci când respecți legea și ne bucură enorm să constatăm asta. Poate tu ești mai bun sau mai rău, chiar nu contează. Ne facem doar meseria pentru care suntem plătiți. Noi suntem Poliția.